„[…] S-a născut în 17 septembrie 1922 într-o familie cu mai multe generaţii de muzicieni, dintre care Dimitrie Dinicu (unchi) şi Petre Elinescu (bunic) au contribuit esenţial la întemeierea vieţii de concert, dar şi a învăţământului muzical românesc. Spre sfârşitul studiilor făcute la Academia Regală de Muzică şi Artă Dramatică din Bucureşti, în 1941, a debutat pe scena de concert a Radiodifuziunii Române în Concertul în si minor pentru violoncel şi orchestră de Dvořák (dirijor Alfred Alessandrescu). În urma deselor apariţii încununate de aprecieri entuziaste, în 1950, Aldulescu devine solist al Orchestrei Filarmonicii bucureştene, având ocazia să concerteze alături de mari dirijori, precum George Georgescu, Constantin Silvestri, Theodor Rogalski, Ionel Perlea ş.a. A obţinut câteva prestigioase premii la concursuri internaţionale: Geneva – 1946, Praga – 1950, Berlin – 1951.
Iubitor al muzicii de cameră, a realizat memorabile serii de recitaluri, cu integrala Sonatelor de Beethoven, sau a celor de Johann Sebastian Bach, iar împreună cu pianistul Valentin Gheorghiu şi violonistul Ştefan Gheorghiu a format celebrul „Trio Bucureşti” care a oferit melomanilor capodopere camerale din toate epocile istoriei muzicii.”
Prezentare de Olga Grigorescu – fragment din booklet-ul 2CD-ului „arta lui RADU ALDULESCU”, Editura Casa Radio / colecția „RadioLegende”, 2013.
Ascultă un fragment: Camile Saint-Saëns – Sonata nr. 1 op. 32 în do minor