Am început percuţia târziu și din greșeală.

Irina Rădulescu

Participanții la proiectul cultural „ConnectArts” 2018 au fost invitații Irinei Vasilescu în emisiunea „Trei răspunsuri despre tine”, Radio România Muzical.

Citește mai jos un scurt fragment din interviul cu Irina Rădulescu (Irina Rădulescu / Răzvan Florescu Duo, ansamblul Game):

 

Bine ai venit la noi! Ești o invitată cu totul specială a acestei rubrici pentru că am avut pianiști, violoniști, compozitori și compozitoare, dar n-am avut nici un percuționist, nici o percuționistă până acum, așa că o să te iau la multe întrebări, inclusiv unele de natură tehnică. Sper că ești deschisă!

Sigur! Mulțumesc pentru invitație!

Când și cum a început relația ta cu domeniul – pentru că nu vorbim de un singur instrument, ci de o multitudine de instrumente?

A început târziu și din greșeală. Am studiat pian din clasa I la Liceul „Dinu Lipatti” până în clasa a XI-a, când am început percuția.

Așa de târziu ai început?

Foarte târziu. În clasa a X-a a fost un an experimental în care inspectorul a propus și pianiștilor să se ocupe de un instrument secundar și prima mea opțiune a fost canto, pentru că eu de mică am visat să fiu soprană, de fapt. De la patru ani am fost foarte credincioasă acestui vis, de a fi soprană, până prin clasa a VIII-a, când totuși m-am gândit că nu e chiar pentru mine.

Exact când ar fi trebuit să începi, de fapt, să-ți lucrezi vocea.

Păi da, cred că de asta… când am fost pusă în fața faptului împlinit, când trebuia să încep propriu-zis…

Te-a speriat ceva?

Cred că între timp m-am dezvoltat, m-am definit și eu ca viitor adult și nu prea mă mai regăseam în tot ce presupunea expunerea respectivă a unei soprane pe scenă.

 

Citește mai departe pe România Muzical.

Leave a Reply