Skip to main content

Am gândit connectarts.ro atât ca pe o platformă de promovare a tinerilor muzicieni, dar și ca pe o platformă de învățare, de educație non-formală.

Daniel Ivașcu

„Musica Viva” despre „ConnectArts” 2018

Oana și Daniel Ivașcu, inițiatorii și coordonatorii proiectului cultural „ConnectArts” 2018, au fost invitații lui Liviu Pețu în emisiunea „Musica Viva”, Radio România Muzical.

Citește mai jos un scurt fragment din interviul cu ei:

 

Le spun bună dimineața, oboistei Oana Ivașcu și percuționistului Daniel Ivașcu! Bine ați venit la Matinal!

Oana Ivașcu: Bună dimineața, Liviu! Mulțumim de întâlnire și… de regăsire după atâția ani!

Ei sunt inițiatorii proiectului ConnectArts lansat în vara acestui an – în fapt, o comunitate artistică online, Radio România Muzical fiind unul dintre partenerii proiectului. Dacă veți accesa connectarts.ro în acest moment, veți găsi acolo portofolii complete pentru 40 de muzicieni tineri, însemnând audio-video, fotografii și prezentări.

Cum a apărut ideea unui astfel de site dedicat în principal unor tineri interpreți și proiectelor lor muzicale?

Daniel Ivașcu: A pornit în primul rând de la experiența noastră personală; eu și Oana, construind împreună Ansamblul Imago Mundi și ocupându-ne de la tot ce înseamnă repertoriu, proiecte artistice până la partea de promovare ș.a.m.d.

Apoi, pe lângă asta, există o experiență a noastră de publicitate – am lucrat în advertising niște ani buni, fac graphic design eu în continuare… apoi, experiența cu asociația noastră culturală, experiență ceva mai nouă – Asociația Culturală Isvor există de doi ani și jumătate.

În sfârșit, toate aceste experiențe ne-au dovedit, ne-au confirmat că e foarte important să existe aceste instrumente de promovare. Și ne-am dorit să putem oferi această experiență și tinerilor.

Înțeleg că tu ești pilonul central al site-ului, ca să zic așa…

Daniel Ivașcu: Pe partea de vizual, da, eu sunt pilonul central, dar pilonul central al proiectului aș zice că e, mai degrabă, Oana.

 

ConnectArts.ro – platforma proiectelor colaborative

Spune-ne, Oana, ce găsim mai exact pe connectarts.ro?

Oana Ivașcu: connectarts.ro e o platformă. În clipa asta, găsim 40 de muzicieni în 18 proiecte colaborative, găsim 16 lucrări înregistrate audio și video, lucruri care nu ar fi fost posibile fără parteneriatele cu Radio România Muzical. E o ocazie bună să-i mulțumesc doamnei Cristina Comandașu pentru sprijin. E un lucru incredibil! Avem niște resurse de care acest proiect s-a bucurat – echipamentele cele mai bune în clipa de față, apoi sala – acustica sălii și lucruri care au ridicat categoric nivelul, felul în care acum intrăm cu acest proiect în România.

Și aș mai zice și despre Universitatea Națională de Muzică – partener. Acolo avem o echipă fantastică, de oameni care au înțeles miza acestui proiect – doamna Verona Maier, Diana Moș și Adrian Buciu.

Aș merge mai departe cu parteneriatele pentru că e un lucru important; fără ele, proiectul nu ar fi avut impactul acesta, nu ar fi avut tipul acesta de materiale la nivelul acesta de profesionalism… Editura Casa Radio este un lucru foarte important…

Vom vorbi imediat despre Repere, nu?

Daniel Ivașcu: Exact. O secțiune a site-ului pe care ne-am dorit-o foarte tare, pentru că e foarte important să știm la ce ne raportăm.

 

Citește mai departe pe România Muzical.

Leave a Reply