Cred că, de fapt, muzica m-a apropiat de biserică.

Mihai Urzicana

Participanții la proiectul cultural „ConnectArts” 2018 au fost invitații Irinei Vasilescu în emisiunea „Trei răspunsuri despre tine”, Radio România Muzical.

Citește mai jos un scurt fragment din interviul cu Mihai Urzicana:

 

Mihai, cum ți-ai descoperit vocea?

Nu mai țin minte exact când am descoperit-o, cert este că am început să cânt la biserică încă de mic, de prin clasa a IV-a, cred. Așa cum se întâmplă la țară, profesorul de Religie era preotul din sat. A descoperit la o oră că-mi place să cânt și m-a chemat la biserică și acolo am început să cânt.

De altfel, parcursul tău e foarte interesant, pentru că tu ești absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Constanța. Unde ești născut, de fapt?

În Medgidia.

Lângă, deci!

Lângă Constanța, da.

Și acum unde locuiești?

În Constanța. N-am plecat departe. Stau în București, studiez aici.

A avut încredere soția ta să te lase să vii aici singur?

Da, cred. N-a avut prea multe de spus.

N-ai făcut muzică la nivel profesionist în copilărie, dar fiind în biserică tot timpul te-ai atașat de fenomenul ăsta, așadar

Cred că, de fapt, muzica m-a apropiat de biserică. Faptul că acolo puteam cânta m-a ținut în biserică. După aceea am făcut Seminarul; acolo am făcut muzică liniară, muzică psaltică. Am avut, așa, niște noțiuni. Mi-am dorit să fac Conservatorul. Când am intrat la Facultatea de Teologie, am avut o intenție să intru și la Conservator. N-am mai intrat, am stat așa câțiva ani, după care au apărut oarecum niște regrete că n-am mers pe drumul ăsta. Și, cumva, foarte împins de la spate de episcopul de Constanța, care mi-a zis că ar trebui să fac mult mai mult cu vocea mea, am venit, convins greu, la master. Mă gândeam că e târziu.

 

Citește mai departe pe România Muzical.

Leave a Reply