Avem bucuria să anunțăm începutul unei colaborări cu care ne mândrim – și pe care ne-o dorim cât mai îndelungată și mai consistentă – cu unul dintre cei mai activi organizatori de evenimente culturale din București: creart / Teatrelli.
Anunțăm, așadar, evenimentul care deschide seria de concerte ConnectArts la Teatrelli: PERCUSSIONescu – Vibraimba, pe data de 26 octombrie de la orele 19:00. Pagina de facebook a evenimentului este aici. Biletele pot fi achiziționate de aici – (grăbiți-vă, sunt locuri limitate).
Despre PERCUSSIONescu:
Versatilitatea, sensibilitatea, virtuozitatea și interesul permanent pentru inovație sunt elementele care definesc PERCUSSIONescu, singura formație camerală de percuție din România, înființată în anul 2016 de către tinerii muzicieni Irina Rădulescu și Răzvan Florescu. Inițiativa celor doi are ca fundament pasiunea comună pentru muzica de cameră și, deopotrivă, pentru muzica nouă, precum și afinititatea pentru instrumentele melodice, respectiv vibrafonul și marimba, două dintre cele mai sofisticate și spectaculoase instrumente de percuție. Muzica lor se află la granița între trei stiluri distincte: clasic, jazz și clasic-contemporan.
Printre realizările recente ale duo-ului PERCUSSIONescu se numără seria de concerte în cadrul proiectului „Transilvania Live” și concertul „Vibraimba”, susținut la Paris în urma obținerii marelui premiu al concursului „Festivalul muzicii maghiare”.
Pentru concertul din 26 octombrie, PERCUSSIONescu propune publicului de la Teatrelli un program inedit în spațiul românesc – „Vibraimba”, un concept-hibrid în care marimba și vibrafonul îmbină, într-un mod dinamic, stilurile jazz, clasic, contemporan și latinoamerican. „Vibraimba” este și titlul primei compoziții dedicate duo-ului PERCUSSIONescu de către exuberantul compozitor Andrei Petrache. În program, lucrări de: Andrei Petrache, Bogdan Pintilie, Emmanuel Sejourne, Jesus Salvador Chappi, Csaba Zoltán, Michael Taylor.
Despre ConnectArts:
ConnectArts.ro este un proiect al Asociației Culturale ISVOR, un hub cultural online / platformă educațională non-formală ce oferă artiștilor aflați la începutul carierei instrumente de dezvoltare personală și profesională specifice: demo-uri audio, foto, video, prezentări creative traduse în engleză / franceză / germană; precum și tutoriale, articole și informații prin care artiștii sunt sprijiniți și încurajați să creeze proiecte colaborative, interculturale și interdisciplinare.