Skip to main content

Criza fără precedent provocată de COVID-19 va avea un impact de durată asupra mobilității muzicienilor și a concertelor susținute de aceștia. Elektramusic și Musiques Eclatées și-au unit forțele pentru a propune un apel pentru proiectele care încurajează inițiativele inovatoare în domeniul muzicii contemporane:

1. Apel pentru proiecte – deschis pentru muzicieni și ansambluri muzicale din toată Europa, care își propun să se folosească de această perioadă de criză în mod creativ, pentru a dezvolta noi proiecte de muzică contemporană sau noi modalități de lucru, în spirit de solidaritate.

Vor fi selectate 10 proiecte, susținute pe parcursul unui an (coaching, administrare, comunicare); va fi promovată distribuirea digitală online a acestora; fiecărui proiect îi va fi oferită susținerea unui concert la Strasbourg – Franța, Capitală Culturală Europeană în 2021.

2. Platformă de distribuție digitală – susținerea muzicienilor care doresc să-și monetizeze înregistrările prin internet. Vor fi publicate online înregistrările pe site-ul Elektramusic.eu și, de asemenea, vor fi difuzate pe Apple Music, Amazon Music, Deezer, Spotify, Napster și altele. Acest serviciu este oferit în mod liber muzicienilor, toate sumele colectate din vânzări (cu excepția taxelor de administrare) vor fi rambursate ansamblurilor sau muzicienilor participanți.

Data limită a apelului pentru proiecte: 31 august 2020

Detaliile sunt disponibile la adresa http://www.musiques-eclatees.fr/facethecovid/

Leave a Reply