Skip to main content

E albastră!

MARe / Muzeul de Artă Recentă lansează o campanie specială de achiziții de artă contemporană românească între 10 mai – 10 iunie 2020. Lucrările vor fi achiziționate de la artiști și de la galeriile de artă.

  • Programul este deschis tuturor artiștilor și galeriilor din București și din țară. Propunerile de achiziții vor fi trimise pe adresa office@mare.ro. Denumirea emailului va fi „Achiziții – E albastră!” și numele artistului.
  • Nu există limită de vârstă, de datare sau de număr al lucrărilor propuse. Nu există limitări tehnice. Campania este deschisă tuturor genurilor de artă – pictură, sculptură, fotografie, video, performance, instalații audio-video. Singurul reper avut în vedere este calitatea muzeală a lucrărilor propuse, capacitatea lor de a figura în colecția permanentă a muzeului sau în expozițiile temporare viitoare.
  • Colectivul curatorial MARe va selecta și va evalua propunerile primite. Campania se va realiza integral din fonduri private.
  • În septembrie 2020 MARe va deschide expoziția E albastră!, unde publicul și specialiștii vor fi invitați să descopere și să aprecieze rezultatele campaniei.

Ce trebuie să conțină dosarul:

Scurtă prezentare (sau CV) a ofertantului, în format Word sau pdf., care să conțină datele de contact: număr de telefon și adresă de email.
Denumirea, anul și datele tehnice ale lucrării.
Prezentare foto (în format jpg sau png) sau video (MP4) ale lucrărilor propuse. Tot MP4 se va folosi și-n cazul lucrărilor video.
Lucrările audio vor fi trimise în format MP3.
Sunt acceptate si linkuri către siteuri în care sunt prezentate lucrările propuse.
Va fi precizată calitatea juridică a ofertantului (persoană fizică sau juridică).
Va fi precizată localitatea în care se află lucrările propuse spre achiziționare.
Ofertantul garantează că este îndrituit să ofere lucrările respective spre achiziție și că nici un alt deținător de drepturi asupra acestora nu poate interfera în procesul de achiziție.

Mai multe despre această campanie puteți afla de pe site-ul Muzeului de Artă Recentă.

Leave a Reply