Cea de-a cincea ediție a „Manhattan International Music Competition” își propune promovarea artiștilor de toate vârstele și disciplinele muzicale – pian, instrumente cu coarde, voce, instrumente de suflat, muzică de cameră. Concursul le oferă artiștilor distincții și premii importante, dar și șansa de a susține recitaluri pe scena legendarei săli de concerte Carnegie Hall din New York, capitala americană a muzicii clasice. Premiile se ridică la peste 50.000 dolari. Cei interesați vor trece printr-o selecție video online, nu este necesară deplasarea în vederea participării.

Manhattan International Music Competition are două categorii de premii:

Prima categorie: Recitaluri la Carnegie Hall (programate pentru data de 29 decembrie 2020 – ultimul concert al anului la Carnegie Hall) și premii în numerar.

A doua categorie: Înregistrarea unui CD, cu distribuție în întreaga lume (toate costurile sunt acoperite, albumul va fi înregistrat și lansat în perioada 2020-2021).

Muzicienii se pot înscrie la una sau la ambele categorii (prima + a doua categorie) ale Manhattan International Music Competition, Ediția 5.

Participanții se clasifică pe grupe de vârste:

JUNIOR: până în 15 ani (inclusiv), împliniți la data de 1 iulie 2020

YOUNG ARTIST: între 16 și 22 ani, împliniți la data de 1 iulie 2020

VIRTUOSO: cu vârste cuprinse între 23 și 29 ani, împliniți la data de 2020

PROFESSIONAL: cu vârste de 30 ani și peste 30 ani împliniți la data de 1 iulie 2020, fără nicio altă limită de vârstă

CHAMBER MUSIC: toate vârstele

Toți cei interesați să participe trebuie să se înregistreze prin completarea unui formular online și urmând câțiva pași. Participanții trebuie să trimită link-urile (Youtube, Vimeo, Youku etc.) cu interpretările pe care doresc să le înscrie în competiție.

Repertoriul interpretărilor este la liberă alegere: participanții pot alege orice stil, lucrare și compozitor prin care să își descrie cel mai bine personalitatea artistică. Toate cerințele sunt disponibile pe site-ul oficial.

Termenul limită pentru înscrieri: 30 iunie 2020

Taxa de participare:

85 € / $ 95 pentru o categorie (prima sau a doua)

145 € / $ 155 pentru ambele categorii (prima + a doua)

 

În contextul Coronavirus (COVID-19):

Termenul limită pentru înscrieri rămâne 30 iunie 2020. Concertul câștigătorilor se menține pentru data de 29 decembrie 2020. În cazul puțin probabil ca sala de concerte Carnegie Hall să fie închisă în decembrie 2020, comisia artistică va găsi o nouă dată pentru a reprograma concertul câștigătorilor.

Dacă vreun câștigător nu poate călători la New York din orice motiv, va primi premiu în bani, trofeu și diploma indiferent de situație. Garantat, concertul câștigătorilor va avea loc la Carnegie Hall.

În cazul în care nu puteți trimite video-urile online din motive tehnice sau întâmpinați alte probleme, puteți scrie la adresa: info@manhattancompetition.com pentru asistență.

Leave a Reply