RISING STARS GRAND PRIX – International Music Competition Berlin se adresează muzicienilor din întreaga lume și pune accent pe muzica clasică, muzică tradițională, jazz și musical.

Cea de-a cincea ediție Rising Stars Grand Prix – International Music Competition Berlin 2020 se desfășoară pentru următoarele discipline pentru muzica clasică: pian, instrumente cu coarde, instrumente de suflat, coarde ciupite, acordeon, percuție, voce, lied duo, pian duo și muzică de cameră. De asemenea, sunt incluse și instrumentele populare / tradiționale, de jazz și musical. Fiecare disciplină este împărțită pe categorii de vârstă: tineret, junior, intermediar, avansat, senior și amator. Nu există o limită de vârstă pentru participanți. Juriul ediției 2020 este prezentat aici.

Concurenții pot alege compoziții muzicale din orice perioadă a muzicii clasice (barocă, romantică, contemporană etc.), compoziții de muzică tradițională, jazz sau musical. Lucrările trebuie interpretate din memorie, cu excepția celor pentru ansambluri (de la duo – la octet, cu sau fără acompaniament la pian). Interpretările, care trebuie înregistrate și transmise în format video, vor fi evaluate de un juriu calificat. Durata înregistrărilor video este aproximativă, acestea pot fi puțin mai lungi sau mai scurte. Cerințele pentru înregistrări, în funcție de categoria de vârstă și disciplina abordată, sunt disponibile aici.

Cel puțin 22-26 dintre muzicienii premiați vor fi invitați să performeze în concertul de premiere, ce va fi găzduit de Filarmonica din Berlin (sala muzicii camerale, dotată cu 1180 locuri pentru spectatori), pe data de 2 noiembrie 2020. Câștigătorii vor primi diplome și medalii de bronz, argint și aur. Vor fi realizate fotografii profesionale pentru câștigători.

Premiul cel mare al ediției din acest an este de 1.000 euro. Alte premii și invitații de a participa la concerte din sezonul 2021/22 pot fi acordate pe baza recomandărilor făcute de juriu.

Regulamentul integral se  regăsește aici.

Informațiile complete despre cea de-a cincea ediție Rising Stars Grand Prix – International Music Competition Berlin 2020 se regăsesc la adresa: www.risingstars-grandprix.com

Data limită de înscriere: 4 iulie 2020

 

În cazul în care criza cauzată de Covid-19 va persista până în luna noiembrie 2020, doar concertul final de premiere va fi amânat, concursul urmând să se desfășoare în mod normal până în acel moment, anunță organizatorii competiției pe pagina de Facebook.

Leave a Reply