Skip to main content

Ziua Internațională a Femeii va fi celebrată în Australia printr-un concurs deschis compozitoarelor din toată lumea – Zelman Cowen School of Music din Melbourne, Australia anunță competiția Monash International Women’s Day Composition Commission. Cu un premiu de 10.000 dolari australieni, competiția oferă șansa unei femei compozitor de oriunde din lume să creeze o lucrare pentru un ansamblu al școlii din Melbourne. Femeile de orice vârstă, cu orice background și stil muzical pot participa la competiție.

Lucrarea aleasă va fi interpretată de unii dintre cei mai talentați studenți muzicieni din Australia și de profesorii de renume internațional ai școlii, ca parte a ansamblurilor de muzică ale Universității Monash, inclusiv Monash Academy Orchestra, Monash Art Ensemble, Monash Singers, Monash Big Band, String Sinfonia sau dintr-o serie de ansambluri mici și grupuri de cameră. Mai multe detalii despre acestea se regăsesc aici.

Compoziția va fi interpretată la următoarea celebrare a Zilei Internaționale a Femeii. Ulterior, partitura va fi depusă la Biblioteca Universității Monash. Premiera va fi înregistrată și va fi disponibilă pe pagina SoundCloud a Universității.

Competiția își propune să crească oportunitățile dedicate compozitoarelor și să ofere studenților Monash șansa de a interpreta lucrări contemporane scrise de femei.

Informațiile complete și formularul de înscriere sunt disponibile aici.

Termenul limită de înscriere: 18 mai 2020, 11.59 pm (04.59 am, ora României)
Anunțul câștigătoarei se va face pe 8 iunie 2020

Leave a Reply