Skip to main content

 „CONNECTARTS – PERSPECTIVE: European Tour. Online”

campanie online de promovare a tinerilor muzicieni români cu sprijinul reprezentanțelor din străinătate ale Institutului Cultural Român

 

În luna octombrie, platforma ConnectArts.ro pornește o campanie online cu ecou internațional care are ca scop promovarea tinerilor muzicieni români – de la București și până la Stockholm.

Inițiativa a fost primită cu căldură de mai multe reprezentanțe ale Institutului Cultural Român din Europa, care și-au exprimat bucuria de a deveni partenerii acestui demers cultural. Este vorba despre reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Berlin, Budapesta, Londra, Madrid, Praga, Roma, Stockholm și Viena.

Campania online de promovare a tinerilor muzicieni români se va desfășura în perioada 2 – 23 octombrie 2020. În acest interval se vor difuza – prin canalele online ale inițiatorilor și partenerilor – un număr de 10 materiale video realizate cu și despre / pentru tinerii implicați în proiectul „ConnectArts – Perspective” 2020, însoțite de texte de prezentare a formațiilor traduse în limbi de largă circulație (engleză / franceză / germană), pentru ca muzica lor să ajungă la un public cât mai numeros și să ofere o expunere cât mai largă.

 

Programul difuzărilor „ConnectArts – Perspective: European Tour. Online”:

 

Vineri, 2 octombrie 2020, ora 14:00: BUCHAREST FLUTE QUARTET

Carla Stoleru, Elena Greciuc, Lorena Palade, Mihai Vaida

Flatuor de Gabriel Mălăncioiu

 

Luni, 5 octombrie 2020, ora 14:00: ȘTEFAN STOIANOVICI TRIO

Ștefan Stoianovici – pian, Alexandru Marin – contrabas, Gabriel Matei – tobe

Fantasma de Ștefan Stoianovici

 

Miercuri, 7 octombrie 2020, ora 14:00: DUO STRATULAT – ȚIMIRAȘ

Raluca Stratulat – vioară, Andreea Țimiraș – violoncel

Passacaglia de Johan Halvorsen

 

Vineri, 9 octombrie 2020, ora 14:00: DUO PETHŐ

Rebeka Pethő – flaut, Csaba Pethő Csaba – chitară

Six Romanian Dances de Béla Bartók

 

Luni, 12 octombrie 2020, ora 14:00: BUCHAREST GUITAR QUARTET

Mădălina Petre, Mădălin Antonesei, Alexandru Mihalcea, Bogdan Cioceanu

Bluezilian de Clarice Assad

 

Miercuri, 14 octombrie 2020, ora 14:00: DUO CÎRCIU – GOLOGAN

Roxana Ioana Cîrciu, Andrei Gologan – pian

Feria de Maurice Ravel

 

Vineri, 16 octombrie 2020, ora 14:00: MARTA POPOVICI & ON THE FLY

Marta Popovici – voce, Bogdan Tănase – chitară, Lucas Contreras – chitară, Alexandru Marin – chitară bas, Gabriel Matei – tobe

Mind Games de Marta Popovici și Bogdan Tănase

 

Luni, 19 octombrie 2020, ora 14:00: GAMELAN JEPUN BALI

Lucian Zbarcea, Luca Draghici, DanDe Popescu, Lavinia Iancu, Simon Duduica, Irina Vesa, Bemby Narendra, Andreea Ivan, Leon Mladin, Miruna Maria (instrumente tradiționale balineze)

Panguripan de DanDe Popescu

 

Miercuri, 21 octombrie 2020, ora 14:00: RVQ

Radu Vâlcu – chitară, Andrei Petrache – pian, moog, Răzvan Florescu – vibrafon, Mihai Balabaș – vioară, live electronics, Alexandru Badea – tobe

Far Ahead

 

Vineri, 23 octombrie 2020, ora 14:00: ARS SPIRITUM TRIO

Lavinia Opriș – oboi, Sebastian Antoneac – clarinet, Alexandra Stanciu – fagot

Concert Suite de Ange Flegier

 

ConnectArts.ro este un hub cultural online / platformă educațională non-formală prin care artiștii sunt sprijiniți și încurajați să creeze proiecte colaborative, interculturale și interdisciplinare.

În 2018 au fost realizate portofolii profesionale pentru 15 proiecte muzicale, respectiv 40 de tineri muzicieni (18-35 ani) de factură clasică. Anul acesta au fost realizate portofolii pentru 10 formații camerale de muzică clasică, contemporană, jazz și world music, respectiv pentru 40 de tineri muzicieni din România. În total, platforma connectarts.ro a realizat 28 portofolii pentru 71 participanți – 28 prezentări narative, 536 fotografii, 158 minute video, 194 minute audio.

„ConnectArts – Perspective” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), organizat de Asociația Culturală ISVOR în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București (UNMB), Radio România Muzical, Teatrelli, Muzeul Național de Istorie a României, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București, Caro Cultura. Parteneri media: Zile și Nopți, BookHub, Radio România Cultural, Iqads, CIMRO, Agenția de cArte, Observator Cultural, Promenada Culturală, Bucharest Cultural Events.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 
www.connectarts.ro – resurse de dezvoltare personală pentru artiști // proiecte artistice colaborative // comunitate online // hub cultural // platformă independentă // muzică, dans, teatru, arte vizuale // multi + interdisciplinaritate

Leave a Reply