Skip to main content

RVQ se pregătește de turneu!

Numărăm zilele până la primul concert “Radu Vâlcu Quartet – Daydream – Turneu Național de debut”

 

Formația RVQ anunță cu maximă bucurie proiectul „Radu Vâlcu Quartet – Daydream – Turneu Național de debut”, serie de concerte ce se va desfășura în 9 orașe, cu două evenimente la București și câte unul în Sibiu, Târgu Mureș, Odorheiu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara și Ploiești, în perioada 7 – 23 septembrie 2020.

Concertele RVQ – Daydream vor avea loc în 10 locuri, după cum urmează:

07.09 – București, Casa Filipescu-Cesianu
08.09 – Sibiu, Filarmonica de Stat
09.09 – Târgu Mureș, Cetatea Medievală
10.09 – Odorheiu Secuiesc, Muzeul Haáz Rezsö
11.09 – Sfântu Gheorghe, Centrul de Cultură Arcuș
17.09 – Brașov, Visssual
18.09 – Cluj-Napoca, Jazz in The Park
19.09 – Timișoara, Filarmonica „Banatul”
22.09 – Ploiești, Filarmonica „Paul Constantinescu”
23.09 – București, Green Hours

Accesul la evenimentele din cadrul turneului „RVQ – Daydream” va fi stabilit și anunțat de fiecare locație în parte, în limita locurilor disponibile și având în vedere obligativitatea respectării distanțării sociale impusă de măsurile de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19). Toate informațiile privind desfășurarea concertelor vor fi disponibile pe site-ul rvq.ro, pagina Facebook facebook.com/raduvalcuquintet/ și Instagram: instagram.com/raduvalcuquintet.

 

Muzică și interactivitate cu publicul

Concertele RVQ – Daydream aduc cu ele și o parte interactivă, prin realizarea unui material video ce va fi format din două părți:

  • Workshop interactiv– vor fi prezentate și explicate piesele si procesul de creatie al lor, de la idee la produsul final, vor fi analizate piesele – de la influente, până la structuri ritmice si armonice; prin intermediul unui QR code, publicul va avea posibilitatea de a adresa întrebări celor din trupă și șansa de a primi răspuns de la fiecare membru RVQ.
  • Workshop de instrumente – vor fi abordate diferite tematici legate de instrumente, printre care: integrarea chitarei clasice în mixul de ansamblu mare, diferențele între tehnica de chitară clasică solo și abordarea în ansamblu mare, efectele folosite la vibrafon, istoricul integrării instrumentelor tradiționale de percuție din cultura etno în muzica cultă și jazz, crearea de sunete atmosferice cu ajutorul efectelor pe vioară (live electronics), muzica indiană și limbajul konnakol (tobe).

Interacțiunea cu publicul va fi asigurată și prin momentele de Jam Session, ce vor avea loc la trei dintre concertele turneului RVQ – Daydream: la Casa Filipescu-Cesianu – București, Visssual – Brașov și Green Hours – București. Cei care vor avea ocazia de a urca pe scenă alături de RVQ pentru o experiență live de neuitat vor fi aleși în urma unei selecții online.

RVQ este un grup de tineri artiști talentați: Radu Vâlcu (chitară), Mihai Balabaș (vioară), Andrei Petrache (claviaturi), Răzvan Florescu (vibrafon, percuție tradițională) și Alexandru Badea (tobe), care și-au propus prin turneul Daydream să ofere publicului o experiență muzicală unică, prin piesele compuse chiar de cei cinci muzicieni și prezentate în premieră, piese ce combină perfect jazz-ul cu influenţele de world music, folclor și muzică contemporană.

„Radu Vâlcu Quartet – Daydream – Turneu Național de Debut” este un proiect cultural co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional – AFCN, având alături partenerii Casa Filipescu-Cesianu, Filarmonica de Stat Sibiu, Harmonia Cordis Association, Visssual, Asociația Memoria Culturii, Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiești și Green Hours jazz&theatre-café.

Persoană de contact: Radu Vâlcu – manager proiect

Telefon: 0721 985 316

E-mail: rvq.tour@gmail.com

Leave a Reply