Skip to main content

Concertino Praga este cea cea mai importantă competiție pentru tineri muzicieni derulată sub auspiciile Uniunii Europene de Radio, asociație care reunește radiodifuziunile publice europene. De-a lungul a peste 50 ani de istorie ai concursului, numeroși artiști români au participat și au și câștigat premii la această competiție.

Pentru 2022, competiţia se adresează următoarelor categorii:

Instrumente solo

1. vioară, violoncel, pian, clavecin, acordeon, chitară și harpă – pentru tinerii care împlinesc 16 ani până la data de 16 septembrie 2022;

2. flaut, oboi, clarinet, fagot, trompetă, corn, saxofon și trombon – pentru tinerii care împlinesc 17 ani până la data de 16 septembrie 2022.

Concursul Concertino Praga se desfășoară ca o competiție de înregistrări puse la dispoziție de radiodifuziunile publice din fiecare țară membră UER. Pentru fiecare înregistrare audio, trebuie furnizat și un martor video; este recomandabil ca înregistrările să fie realizate în cadrul unor concerte/recitaluri.

Radio România Muzical, în calitate de reprezentant al României în cadrul Uniunii Europene de Radio, intenționează să realizeze o selecție națională pentru participarea la acest concurs.

Mai multe detalii, aici.

Leave a Reply