Luxembourg Art Prize este un premiu artistic internațional anual organizat de Pinacothèque, un muzeu privat situat în Marele Ducat al Luxemburgului. În fiecare an, competiția își propune să descopere talente, amatori sau profesioniști, indiferent de vârstă și naționalitate.

Creat în 2015 și aflat acum la a VII-a ediție, Luxembourg Art Prize își propune să lanseze sau să stimuleze carierele artiștilor la nivel internațional, oferindu-le o referință solidă pe care să o adauge la curriculum vitae.

În fiecare an, 24 de finaliști sunt selectați de muzeu și 3 câștigători sunt desemnați de un juriu independent. Premiile în bani sunt împărțite după cum urmează: 50.000 € pentru locul 1, 20.000 € pentru locul 2 și 10.000 € pentru locul 3. Câștigătorii sunt liberi să folosească acești bani oricum doresc.

Muzeul eliberează, de asemenea, certificate oficiale pentru a recunoaște realizările artistice ale tuturor participanților, chiar dacă nu sunt selectați ca finaliști. Acest certificat este emis în 9 limbi diferite, oferind artiștilor prestigiu și recunoaștere internațională.

Premiul se adresează artiștilor care lucrează într-una – sau mai multe – dintre următoarele tehnici: desen, imprimare, instalație, pictură, fotografie, sculptură, tehnică mixtă, arte decorative (textile, sticlă, lemn, metal, ceramică, mozaic, hârtie sau alte tehnici).

Data limită pentru înscriere este 30 septembrie 2021.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Leave a Reply