Skip to main content

Mai sunt câteva zile de înscrieri (până pe 30 iulie) în programul de excelență dedicat tinerilor pianiști din segmentul preuniversitar – Piano STAR.

Vor fi selectați (de către un juriu internațional) 10 pianiști, pe baza unor fragmente de interpretare și a unei scrisori de recomandare din partea profesorului îndrumător. Cei 10 cursanți selecționați vor fi anunțați la începutul lunii august. Cursurile se vor desfășura în patru sesiuni lunare/module, care vor avea loc în perioada august – noiembrie 2021 (unul în Brașov și 3 în București). Fiecare sesiune va cuprinde câte patru zile de master-class de interpretare pianistică și o zi de seminar și recitaluri.

Cursurile se vor derula sub îndrumarea directă a unor pedagogi cu reputație internațională, precum William Fong, profesor la Academia Regală de Muzică din Londra și șef al catedrei de pian la Purcell School, Florian Mitrea, profesor la Academia Regală de Muzică și Purcell School din Londra și Aaron Shorr, șeful catedrei de pian la Conservatorul Regal din Scoția.

În paralel cu sesiunile de interpretare, cursanții vor beneficia de ateliere practice de comunicare, prin care să își perfecționeze abilitățile de a se prezenta publicului atât pe scenă, cât și în mediile online și să dobândească noțiuni practice de organizare de evenimente culturale prin pregătirea unor mini-festivaluri pe cont propriu. Programul se va încheia cu Festivalul Piano Star, cu premii inedite, în luna noiembrie 2021.

Mai multe detalii și condițiile de înscriere pot fi consultate aici.

Leave a Reply