Proiectul „Colind Malaia! Explorare creativă pe Valea Lotrului” continuă cu noi activități și evenimente în luna decembrie 2023.

După atelierul de muzică și cânt coral desfășurat în luna noiembrie, în Școala Gimnazială Malaia se reiau pregătirile pentru concertele de colinde. Astfel, între 13-15 decembrie membrii Corului de Copii din Malaia vor pregăti, alături de cvartetul vocal SIdeREum, o serie de concerte de colinde dedicate comunității.

Concertele se vor desfășura astfel:

vineri 15.12.2023, orele 11.00: Școala Gimnazială Malaia

sâmbătă 16.12.2023, orele 15.00: Biserica Sf. Împărați – Ciunget

duminică 17.12.2023, orele 11.30: Biserica Sf. Cuvioasa Paraschiva – Malaia

duminică 17.12.2023, orele 13.00: Biserica Sf. Ierarh Nicolae – Săliște

Cvartetul vocal SIdeREum este compus din: Alexandra Văduva – soprană, Teodora Ciocârlan – mezzosoprană, Doru Ciutacu – tenor, Marius Sireteanu – bas, aranjamente muzicale

Atelierul a fost coordonat de Maria Petrescu (muzician și profesor de muzică la Liceul teoretic Waldorf din București) și Marius Sireteanu (muzician și asistent universitar doctorand la Departamentul de Dirijat, Muzică religioasă și Instrumente complementare, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală, UNMB).

Pe parcursul acestor ateliere copiii și-au însușit deprinderi de cânt în ansamblu, de urmărire a gesturilor dirijorale și au învățat tehnici de respirație și emisie vocală, trăind, totodată, bucuria lucrului împreună. Rezultatul atelierelor este reprezentat de însușirea temeinică a unui program de colinde tradiționale românești, care va fi redat în luna decembrie în cadrul seriei de concerte „Colind Malaia!”, alături de muzicieni profesioniști.

 

„Colind Malaia! Explorare creativă pe Valea Lotrului” este un proiect al Asociației Culturale ISVOR, cofinanțat de Primăria Comunei Malaia – județul Vâlcea.

 

Proiect finanțat în cadrul Investiției I5, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

PNRR: FONDURI PENTRU ROMÂNIA MODERNĂ ȘI REFORMATĂ!

 

https://mfe.gov.ro/pnrr/           https://www.facebook.com/PNRROficial/

 

Parteneri: Universitatea Națională de Muzică din București, Pensiunea Alpina, Școala Gimnazială Malaia, Grădinița cu program normal – Malaia, Biserica Sf. Cuvioasa Paraschiva – Parohia Malaia, Biserica Sf. Ierarh Nicolae – Parohia Săliște, Biserica Sf. Împărați – Parohia Ciunget, Obştea Moşnenilor Repezi Fratoşteanu, Obștea Moliviș, Obștea Moșnenilor Mălăieni, Obștea Târnovu Mare.

Asociația Culturală ISVOR inițiază, dezvoltă și coordonează proiecte culturale în colaborare cu organizații din țară și din străinătate: concerte, ateliere, festivaluri. Promovăm creația românească în context contemporan; susținem prezența culturală națională pe scena internațională.

În cifre, cei 7 ani de activitate înseamnă: 17 proiecte culturale derulate; 224 participanți (artiști și specialiști); 51 evenimente în 39 localități din 7 țări; 43 ateliere creative în 17 școli rurale pentru 2.416 elevi; 125 parteneriate naționale și internaționale; peste 13.600 spectatori; peste 895.000 vizitatori online.

Cele mai recente proiecte ale asociației sunt:  „7 eMotions” 7emotions.isvor.ro (platformă de cercetare artistică transdisciplinară – proiect distins cu Premiul de Excelență, Gala Premiilor UCRRM 2022); proiecte de educație prin cultură derulate în 17 școli rurale – zone cu acces limitat la cultură din județul Vâlcea: „DANSate” dansate.imagomundi.ro (creație artistică muzicală și performativă – de la Bartók la dans contemporan), „Carnavalul Animalelor” (producție multimedia cu muzică și teatrul umbrelor, care a reunit o echipă complexă de muzicieni, artiști vizuali și specialiști audio-video); „Laboratorul de Muzică” (realizarea „Dicționarului Instrumentelor Muzicale” în 15 filme scurte de animație și dotarea a 10 școli cu instrumente muzicale), proiectul multi-disciplinar „ConnectArts” www.connectarts.ro (3 ediții: 2018, 2020, 2021) prin care am realizat portofolii profesionale complete: materiale audio, video, foto, prezentări traduse în engleză, franceză și germană pentru +80 muzicieni tineri (muzică clasică, contemporană, jazz, world-music), conținut multimedia colaborativ cu poezie și jazz.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați pe adresele de email: asociatia.isvor@gmail.com sau oana.ivascu@isvor.ro. Persoana de contact: Oana Ivașcu, manager de proiect.

Leave a Reply