Bucharest Flute

Quartet

Carla Stoleru, Elena Greciuc, Lorena Palade și Mihai Vaida s-au întâlnit la clasa profesorului Ion Bogdan Ștefănescu și au decis să formeze Bucharest Flute Quartet, singurul cvartet profesionist de flaute din România. Deși e un ansamblu foarte tânăr, aspiraţiile membrilor săi sunt cele ale unor muzicieni cu experienţă și care-și doresc să ridice standardul naţional al școlii de flaut. Cei patru vor performanţă, vor să devină atât de buni încât să câștige competiţii naţionale și internaţionale, să rivalizeze cu colegi de-ai lor din alte spaţii geo-culturale.

BFQ se îndreaptă pronunţat înspre interpretarea muzicii contemporane, cu accent pe muzica românească, unde compozitori precum Doina Rotaru sau Gabriel Mălăncioiu scriu piese dedicate flautului ca instrument cu un extraordinar potenţial de nuanţe și repertoriu tehnic.

În viitor, cei patru vor ca parte din identitatea ansamblului să devină piese scrise special pentru ei, care să scoată în evidenţă virtuozitatea grupului și capacitatea sa pentru expresivitate. Pe acest teritoriu nu există limite, iar flautul poate deveni ușor dintr-un instrument al sunetului diafan, unul declanșator de stări războinice, aprige.

Indiferent dacă vor interpreta împreună doar muzică academică sau vor aborda și un repertoriu pentru publicul larg, pentru Carla, Elena, Lorena și Mihai va fi mereu vorba de profesionalismul pus în actul artistic. BFQ este un grup cu o estetică modernă, iar mentorul lor, Ion Bogdan Ștefănescu, sprijină dezvoltarea acestei viziuni, care se bazează pe o colaborare intensă la nivel emoţional și pe caracterul complementar al personalităţilor membrilor săi.

descarcă prezentarea:
românăenglishfrançaisdeutsch
Deși e un ansamblu foarte tânăr, aspiraţiile membrilor săi sunt cele ale unor muzicieni cu experienţă și care-și doresc să ridice standardul naţional al școlii de flaut.
Pe acest teritoriu nu există limite, iar flautul poate deveni ușor dintr-un instrument al sunetului diafan, unul declanșator de stări războinice, aprige.