Duo Ana și Marius BOLDEA

Ana şi Marius Boldea sunt împreună şi acasă şi pe scenă. Recent căsătoriţi, ei cântă deja în duo de 4 ani; proiectul, început în joacă, şi-a dezvoltat personalitatea, devenind profesionist. Cea mai importantă idee de până acum o reprezintă redescoperirea lucrărilor pentru două piane sau pentru 4 mâini ale lui Johannes Brahms; dansurile ungare deja au fost cântate integral într-un recital la Ateneul Român, în 2017. Deşi accentul cade în principal pe repertoriul clasic, Ana şi Marius îşi doresc să extindă activitatea duo-ului şi înspre repertoriul muzicii contemporane, româneşti şi internaţionale. În plus, una dintre priorităţile lor este aceea de a perfecţiona duo-ul şi participând la masterclassuri importante (cu Octavian Renea, Caterina Vivarelli sau Josu De Solaun).

Amândoi au început studiul pianului din copilărie, iar în plus Ana a compus atunci o melodioară care a devenit imnul grădiniţei. La maturitate, Ana a studiat – pe lângă muzică – şi asistenţă socială, având o licenţă în muzicoterapie. Part time îşi doreşte să se dedice şi acestui domeniu, pe lângă proiectele de muzică de cameră. Marius, în schimb, se concentrează să îmbine cariera de solist pianist cu repertoriul cameral.

Sunt impresionaţi de duo-urile soţilor Valentina şi Dan Dediu şi al profesoarelor Viorica Rădoi şi Steluţa Radu.

Dacă vă întrebaţi ce ascultă un astfel de cuplu în timpul liber – pe youtube, ultima căutare a fost pentru o piesă Queen. Ana şi Marius sunt de acord: să cânţi un repertoriu clasic înseamnă să adopţi o notă de „conformism” în atitudine. Să tratezi chiar şi conformismul cu imaginaţie – e o opţiune pe care amândoi o îmbrăţişează.

Vor să cânte, ca duo, în toate filarmonicile din ţară, la Radio şi la Ateneu (în sala mare), să participe la concursuri (Mihail Jora, concursul Brahms, Suzana Szörenyi) şi să cerceteze cât pot de mult repertoriul scris pentru duo pianistic.

descarcă prezentarea:
românăenglishfrançaisdeutsch
Amândoi au început studiul pianului din copilărie.
Să tratezi chiar şi conformismul cu imaginaţie – e o opţiune pe care amândoi o îmbrăţişează.