Duo PETHŐ Rebeka

– PETHŐ Csaba

Pethő Rebeka și Csaba sunt fraţi și cântă împreună de când au început amândoi să studieze muzica. Deși familia lor nu este una de muzicieni, tatăl lor avea acasă o chitară, așa că Csaba încă nu știe dacă el a ales sau a fost ales de chitară; Rebeka, însă, a cântat la început la blöckflote și a continuat la liceu cu flautul, știind clar că e o decizie personală aceea de a deveni flautistă.

Duo-ul lor are o miză în primul rând personală și muzica pe care o cântă își trage seva din relaţia dintre ei, din amintirile și viaţa lor împreună. Poate de aceea nu își propun să participe la concursuri în această formulă, ci vor să fie prezenţi, cântând, la evenimente de familie sau în alte spaţii menite să creeze o atmosferă de apropiere între artiști și public. „Muzica nu este pentru a concura, muzica este pentru oameni”, spun ei.

Separat, cei doi fraţi își construiesc cariere solide de instrumentiști: sunt amândoi studenţi ai Academiei Franz Liszt din Budapesta, unde Csaba studiază jazz, iar Rebeka se concentrează pe flaut clasic. În plus, Csaba studiază la distanţă și chitară clasică la Academia Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Fiecare în parte a câștigat concursuri și a participat în festivaluri, în diverse alte formule de rock, pop sau orchestrale.

Datorită îmbinării dintre limbajul muzicii clasice și folclor, Bela Bartok este un compozitor esenţial pentru fraţii Pethő. Și ei mizează pe sinteză, pe construirea unui repertoriu prin intermediul căruia să exprime un stil individual, iar muzica clasică să stea alături de jazz, tango și compoziţii proprii.

Prin duo și-au construit un spaţiu unic unde se simt, deopotrivă, în siguranţă emoţională și la înălţime profesională și unde fiecare pas este un pas împreună. Muzica fraţilor Pethő înseamnă celebrarea familiei și a artei. Ascultându-i, publicul e invitat să participe la manifestarea perpetuă a acestei împliniri cu o semnificaţie duală.

descarcă prezentarea:
românăenglishfrançaisdeutschmagyar
Duo-ul lor are o miză în primul rând personală și muzica pe care o cântă își trage seva din relaţia dintre ei, din amintirile și viaţa lor împreună. „Muzica nu este pentru a concura, muzica este pentru oameni”, spun ei.
Fiecare în parte a câștigat concursuri și a participat în festivaluri, în diverse alte formule de rock, pop sau orchestrale.