Marta Popovici

& On The Fly

Când compune pentru ea și On The Fly, Marta Popovici se gândește mereu la mesajul pe care îl transmite. Marta e pasionată de psihologie și îndeamnă la introspecţie prin fiecare text scris. Versurile se atașează natural liniei melodice și primesc expresivitate prin gesturile muzicale venite din partea trupei.

Marta Popovici & On The Fly înseamnă un grup modern, cu accentul pus pe dezvoltarea ideilor prin colaborare, pentru care jazzul este doar punctul de pornire pentru compoziţii originale. Nume ca Esperanza Spalding, Meshell Ndegeocello, The Cinematic Orchestra sau Alice Coltrane, servesc ca inspiraţie trupei în dezvoltarea limbajului muzical propriu.

Marta Popovici & On The Fly cântă împreună din 2018 și, deși începutul a însemnat interpretarea standardelor jazz, curând și-au dat seama că fiecare dintre ei are nevoie de o explorare mai profundă a creativităţii proprii. Și-au luat zborul. Așa au apărut compoziţii cu influenţe hip hop, r’n’b sau soul, dar baza s-a păstrat – un jazz contemporan care înseamnă atât virtuozitate, cât și capacitatea de a extrage esenţa unui moment și a o transforma în muzică.

Grupul pune în practică aceste idei cu fiecare ocazie scenică, în festivaluri sau în cluburi, oriunde sunt oameni potriviţi care să înţeleagă și să aprecieze demersul lor artistic.

Pentru Marta Popovici & On The Fly muzica înseamnă bucurie; e una dintre căile prin care universul interior se manifestă, devine relevant pentru vieţile noastre. Cântând, se transformă într-un nucleu care radiază și îi cuprinde și pe cei din jur, iar în întâlnirea aceasta benefică pentru ambele părţi stau și puterea și emoţia din spatele deciziei de a continua pe calea muzicii, împreună.

descarcă prezentarea:
românăenglishfrançaisdeutsch
Când compune pentru ea și On The Fly, Marta Popovici se gândește mereu la mesajul pe care îl transmite. Marta e pasionată de psihologie și îndeamnă la introspecţie prin fiecare text scris.
Pentru Marta Popovici & On The Fly muzica înseamnă bucurie; e una dintre căile prin care universul interior se manifestă, devine relevant pentru vieţile noastre.