Mihai URZICANA

tenor

Mihai Urzicana are voce și dezvoltă și atitudinea de tenor. Din copilărie a cântat la strană, la biserică, iar preotul care l-a ţinut aproape îi este acum naș de cununie. Și în familie se cânta mult, dar nimeni nu s-a gândit să devină muzician profesionist. Nici Mihai, de altfel. Până când, aproape silit, a dat la Master la Universitatea Naţională de Muzică București, unde a studiat cu doamna Bianca Manoleanu. De aici, lucrurile au început să prindă contur, iar lui Mihai să îi placă din ce în ce mai mult starea de a cânta pe scenă, în operă. Este o trăire anume – să cânţi cât de bine poţi, să ai senzaţia ca dai tot, pentru a o lua de la capăt la următorul concert. La biserică se cântă cu smerenie, la operă intri în personaje, le urmezi sentimentele, te prinde starea de grandoare. La operă cânţi cu tot corpul. Mihai își dorește, acum, să devină tenor de carieră. Îi place Boema de Puccini și studiază pentru a ajunge să interpreteze rolul lui Rodolfo.

A participat și a câștigat deja concursuri ca Mihail Jora (2017), Opera Start (2017), L’assoluta Virginia Zeani Gran Prix of Romania (2018). Colaborează cu Filarmonicile „Oltenia” Craiova, „Mihail Jora” Bacău, „Paul Constantinescu” Ploiesti, „Serghei Lunchevici” Chisinău, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica de Stat Tg. Mureș. Când are timp, ascultă orice gen de muzică, fără să judece înainte de a auzi ce se cântă. Nu poate să spună că un cântăreţ este mai bun decât altul, pentru că munca din spatele fiecărei prezenţe scenice este imensă și asta este ceea ce contează. Apreciază mult publicul de operă, care-și crește, iubește și nu-și abandonează eroii.

PS: Despre Raluca Ouatu, pianista care l-a acompaniat în proiect: „Am cunoscut-o la clasa doamnei Manoleanu, în prima săptămână de cursuri. Amândouă m-au încurajat, iar Raluca a fost alături de mine de la început. Mereu cântăm împreună. Raluca, alături de doamna Bianca Manoleanu, a fost cea care m-a ajutat să nu renunţ la studii după prima săptămână.”

descarcă prezentarea:
românăenglishfrançaisdeutsch
Mihai Urzicana are voce și dezvoltă și atitudinea de tenor.
Raluca a fost alături de mine de la început. Mereu cântăm împreună.