Ștefan Stoianovici

Trio

Ștefan Stoianovici Trio s-a născut spontan, în timpul perioadei de izolare de la începutul anului 2020. Ca pianist, compozitor și iniţiator al proiectului, Ștefan e cel care propune idei de piese, dar felul lui de a scrie muzică lasă spaţiu colegilor de trupă pentru contribuţii personale. De fapt, aceasta e ideea din spatele trio-ului – să fie o trupă în interiorul căreia fiecare să aibă libertatea de a-și manifesta propria personalitate, iar muzica să fie generată organic, într-un proces creator comun.

În prezent focusul este pus pe aprofundarea conexiunii dintre ei trei, pe crearea acelui sentiment de apartenenţă care să devină fundaţia pentru ceea ce vor să transmită publicului, pentru acea stare de comunicare onestă care se instalează în timpul unui act artistic autentic.

În trio ești îngrădit la nivel instrumental, dar tocmai această situaţie obligă la o creativitate mult mai puternic exprimată. Muzica acestui grup are parte de forţa a două dimensiuni complementare – aceea a libertăţii și spontaneităţii date de legătura cu jazzul, și aceea a nevoii de control la nivel formal, manifestată în influenţele preluate din muzica clasică. Bill Evans, Tigran Hamasyan, Keith Jarrett sau Herbie Hancock le sunt inspiraţie lui Ștefan și colegilor săi, Alexandru Marin (bass) și Gabi Matei (tobe).

Ștefan Stoianovici trio are ca ideal artistic o muzică elevată, dar accesibilă, o experienţă spirituală în spaţiul căreia artiști și ascultători deopotrivă împărtășesc o stare de eliberare și comuniune.

descarcă prezentarea:
românăenglishfrançaisdeutsch
Ideea din spatele trio-ului – să fie o trupă în interiorul căreia fiecare să aibă libertatea de a-și manifesta propria personalitate, iar muzica să fie generată organic, într-un proces creator comun.
În prezent focusul este pus pe aprofundarea conexiunii dintre ei trei, pe crearea acelui sentiment de apartenenţă care să devină fundaţia pentru ceea ce vor să transmită publicului.